Wales in 33 dagen

Wales is in 2023 aan de beurt om een bezoek van ons te ontvangen. De meeste info heb ik van pinteres gehaald of hier en daar een foto dus hoe het zou gaan worden was de grote vraag. Het antwoord is WALES IS GEWELDIG.
Wales is voor ons het land van de 4 C's: CASTLE, Wales heeft maar liefst 600 kastelen c.q ruines van kastelen, hiervan hebben we er 40 bezocht COAST, vooral de Pembroke kust in Wales een een lust voor het oog. Maar ook Anglesey, het schiereiland bovenin het land, mag er zijn. CULTURE, zoals stone circle, Burial Chambers, standing stone en meer is in overvloed aanwezig. Met name in Anglesey is er heel veel te ontdekken. CHEEP, ja schapen. ze zijn niet te tellen zoveel zijn er. Voor elke inwoner van Wales lopen en grazen er 3 schapen die de taak hebben om het groen kort te houden.
Eigenlijk moest er nog een C bij die van COTTAGE maar deze zijn in Wales beduidend minder mooi dan bijvoorbeeld in The Cotswold of in zuid Engeland Onderstaande foto is zo'n beetje de mooiste van het land.
Maar dat mag de pret niet drukken we hebben genoten van 33 dagen in Wales. De reis begint met de oversteek met de Ferry, een overnachting in Sanwich en rijden naar Wales waar als eerste meteen al een kasteel op het programma staat: Caldicot Castle. Ook het kasteel van Chepstow word nog bezocht. Meteen een goede binnenkomer in Wales.
Andere kastelen in Wales die de moeite meer dan waard zijn liggen verspreid door het land en dat zijn: Penrhyn Castle, Margam Park, Castel Coch, Conwy Castle, Caerfanon Castle, Carew Castle, Kidwelly Castle, Laugharne Castle,Pembroke Castle, Manorbier Castle, Caerphilly Castle en Gwrych Castle. Maar ook andere kastelen in Wales of de resten ervan zijn best een bezoek waard. Lees hier meer over Wales: www.wales35.nl
De kust van Wales is zoals al aangegeven ook niet mis. Met name Pembroke kust is geweldig. Hier kan je via het kustpad een hele dag geweldig ruige natuur bekijken met als hoogtepunten St. Govan, Green Door, Elegug Stack, Huntmans Leap en the Coudron.
Ook over deze bezienswaardigheden in Wales met de nodige info vind je op www.wales35.nl Verder is er voor de strandliefhebbers een tweetal mooie stranden, enorm groot en zeer mooi, te weten 3 cliffs bay en Broad Haven South Beach. Een heel ander spektakel vind je in Pontmeirion. Hier heeeft een architect zijn fantasie de vrije loop laten gaan en heeft diverse stijlen bijeen gebracht in een kleurrijk geheel.
Gaan we noordwaart en komen we in het schiereiland Anglesey waar ook vele mooie bezienswaardigheden te ontdekken zijn. Zoals South Stack Lighthouse, Goleudy Mawr, Parys mountain (koperberg) en de oude porsleinfabriek op Treath Port Wen Bach
En als je van culture houd dan ben je hier, en over het algemeen in Wales, op het juiste adres. Vele burial chambers, stone circles en andere resten van de oude beschaving komt hier aan bod. Uiteraard ook hier over is meer info in te winnen via www.wales35.nl Dit is in grote lijnen Wales, al het overige van de 33v dagen die we er doorgebracht hebben zie je dus op www.wales35.nl Tenslotte wil ik graag nog melden dat het in Wales een stuk goedkoper is dan in Engeland. De entree prijzen, de benzine, het eten (kopen of uit eten). En vooral: het is een belevenis om met de eigen auto hier te rijden. Het went heel snel, de rotondes kan je bij wijze van spreken in de 4 nemen en de wegen zijn over het algemeen redelijk goed. Maar vaak wel heeeeeeel smal, zo smal dat de spiegels ingeklapt moeten worden bij naderend verkeer. Maar geen nood je hebt vakantie en dus alle tijd om te wachten in een uithammetje als je niet al voorrang gekregen hebt. WALES IN 33 DAGEN: het is GEWELDIG

Reacties

Populaire posts van deze blog

Jurassic Coast

Engeland